Fantastiske spil til legeterapi — ChildTherapyLegetøj
Fantastiske spil til legeterapi

Fantastiske spil til legeterapi

Først udgivet: 23. marts 2008
Forfatter: gary yorke

De fleste af os ender med at have fire eller fem spil i vores legerum, som vi bruger igen og igen. Der er få erfarne børneterapeuter, som ikke ejer en kopi af Spillet at tale, føle og gøre. Selv efter 20+ år synes jeg stadig, at jeg bruger dette spil, især med børn, der har svært ved at åbne op og tale. Og det kan jeg selvfølgelig godt lide Mit første terapispil. Jeg udviklede mig Mit første terapispil at hjælpe børn med at identificere vigtige børneterapi-emner og problemstillinger, og jeg bruger det gennem hele terapiforløbet. Dette spil sælges nu under navnet Det sociale og følelsesmæssige kompetencespil.
Jeg kan godt lide at bruge Det plejende spil med børn, der har problemer med at vise venlig og øm adfærd. Dette spil hjælper børn med at tale om at være kærlige og venlige. I terapi opfordrer jeg til at give hånd i stedet for at kramme, da det kan give problemer for mandlige terapeuter. Selvfølgelig er mange af de børn, vi ser, ikke særlig gode til at samarbejde og tage på skift. Begge Bambino Dino og Bjergbestigning er samarbejdsspil. For at "vinde" skal spillerne arbejde sammen. Bambino Dino er populær blandt yngre børn, og ældre børn ser virkelig ud til at nyde bjergbestigning. Selvværdsspillet er sjovt og lidt fjollet, men det får børn til at begynde at identificere positive tanker om sig selv. Mange børn har svært ved at regulere sig selv, når de er frustrerede eller vrede. jeg finder Rasende Fred er en fantastisk måde at lære børn, hvordan de skal håndtere deres vrede følelser. Jeg er også begyndt at bruge Klar tænkning (sælges nu som Positive tanker) for at hjælpe børn med at begynde processen med rationel tænkning
Forrige artikel De 15 definitive sociale og følelsesmæssige færdigheder for børn
Næste artikel Hvad er sandbakketerapi?