Opmuntrende tanke af leah davies, m.ed. - legetøj til børneterapi
Opmuntrende tanke af leah davies, m.ed.

Opmuntrende tanke af leah davies, m.ed.

Opmuntring betyder at stimulere initiativ og positive handlinger. Lærere, rådgivere og forældre bliver bedt om at opmuntre børn til at yde deres bedste ved at anerkende deres indsats og styrker. Men når børn ikke har det godt med sig selv eller deres situation, har de brug for at blive mindet om måder, de kan opmuntre sig selv og hinanden på.

Bed børn om eksempler på tanker, der hjælper dem til at føle sig bedre, når de er ulykkelige. Forklar, at hjælpsomme tanker kaldes positiv "selvsnak", og at voksne ofte bruger dette som en måde at håndtere deres problemer på. Skriv børnenes ideer på tavlen.

Nogle eksempler er:

 •   Jeg er et godt menneske, uanset hvad nogen gør eller siger.
 •   Det er okay at lave fejl, fordi alle gør det.
 •   Jeg giver ikke op; Jeg bliver ved med at prøve.
 •   Jeg tænker på, hvad der er godt i mit liv.
 •   Alle har det godt og dårligt, nu og da.
 •   Jeg kan gøre det!
 •   Penge kan ikke købe lykke.
 •   Hvordan jeg handler er vigtigere end hvordan jeg ser ud.
 •   Jeg er elskelig.
 •   Når jeg smiler, har jeg det bedre.
 •   Jeg kan mange ting godt.
 •   Jeg kan ikke kontrollere, hvad voksne gør.
 •   Jeg er unik, en af ​​slagsen.
 •   Når jeg er ked af det, tænker jeg på ting, jeg godt kan lide ved mig selv.
 •   Hver ny dag giver en chance for at gøre det bedre.
 •   Jeg tænker over mine valg og vælger så det, der er bedst for mig.
 •   Jeg vil ændre, hvad jeg kan og acceptere, hvad jeg ikke kan ændre.
 •   Jeg behandler andre, som jeg ønsker at blive behandlet.
 •   Jeg kan ikke ændre min familie; Jeg kan kun ændre mig selv.
 •   Det, jeg lærer i dag, vil hjælpe mig i fremtiden.

Efter at have lavet en omfattende liste, lad børnene vælge en sætning, der er meningsfuld for dem. Bed dem om at lave et billede eller en plakat med deres ordsprog komplet med illustrationer. Lad dem tydeligt underskrive deres skabelse. Del derefter op i små grupper eller par, og lad børnene diskutere deres arbejde. Advar eleverne til at respektere hinandens ideer. Vis resultaterne i klasseværelset eller i hallen for at udfordre ALLE børn til at bruge positiv "selvsnak", der vil opmuntre dem til at gøre deres bedste.

Forrige artikel Afslutning på legeterapi i juni
Næste artikel Kan spille terapi afslutning